Položení základního kamene nového závodu na výrobu vlnité lepenky společnosti Progroup v Itálii

Landau/Cessalto, 15. března 2024 - Společnost Progroup staví nedaleko Benátek nejmodernější závod na výrobu vlnité lepenky. Přední německý výrobce surového papíru na výrobu vlnité lepenky a formátů vlnité lepenky tak dále rozšiřuje svou pozici na důležitém rostoucím trhu v Itálii. Dne 14. března oslavila společnost společně s partnery z oblasti politiky a obchodu položení základního kamene v Cessaltu.

Zprava: Vinzenz Heindl, Maximilian Heindl, Federico Pesce, Antonio Pesce, Florian Haag

Maximilian Heindl, předseda představenstva společnosti Progroup, zdůraznil strategický význam projektu během svého projevu při slavnostním položení základního kamene: "Itálie je největším evropským trhem s formáty vlnité lepenky. Nabízí nám - a našim zákazníkům - slibné perspektivy. S nejnovějším závodem na výrobu formátů vlnité lepenky společnosti Progroup v Cessaltu jsme dosáhli dalšího důležitého milníku v našem růstovém příběhu. To mě naplňuje hrdostí a radostí." Nový závod v regionu Veneto doplňuje závod na výrobu formátů vlnité lepenky společnosti Progroup v Drizzoně, který je v provozu od roku 2018. Společnost Progroup se tak dostává do vynikající strategické pozice pro udržitelný růst v Itálii.

Přibližně 60 nových pracovních míst
Společnost Progroup vytvoří v supermoderním závodě v průmyslové oblasti obce Cessalto přibližně 60 nových pracovních míst. První formáty vlnité lepenky by měly sjet z výrobní linky již uprostřed roku 2025. Obalový park místního partnera společnosti Progroup, společnosti Ondulkart, se buduje přímo v sousedství závodu společnosti Progroup. Společnost Progroup tak bude schopna dodávat své formáty vlnité lepenky just in time přímým připojením do závodu společnosti Ondulkart, kde je italský výrobce dále zpracuje na obaly. Úzké propojení logistických a výrobních procesů obou společností snižuje emise CO2 a náklady na přepravu. Výsledkem je mimořádně udržitelný výrobní park obalových materiálů.

Důvěra jako základ dlouhodobého partnerství
Vinzenz Heindl, spolumajitel a akcionář mateřské společnosti Progroup JH Holding, vysvětluje význam úzké spolupráce se společností Ondulkart pro úspěšnou koncepci společnosti Progroup: „Dva výrobní kroky, které na sebe bezprostředně navazují, se zde spojují v důvěryhodném a dlouhodobém partnerství: Výroba formátů vlnité lepenky a obalových materiálů. To nám umožňuje soustředit se na klíčové výzvy v naší části hodnotového řetězce: Společnost Progroup se specializuje na vysoce efektivní výrobu vlnité lepenky jako suroviny, zatímco náš partner Ondulkart se zaměřuje na dokonalé obaly."

Emanuele Crosato, starosta obce Cessalto, vidí komplexní pozitivní dopad na regionální ekonomiku: „Význam této investice nelze dostatečně zdůraznit. Bude mít nejen okamžitý pozitivní dopad v podobě vytvoření nových pracovních míst, ale také dále posílí základy průmyslových struktur, které již v naší ekonomické oblasti existují. Přítomnost spolehlivých společností, jako je Progroup, je pro prosperitu naší komunity klíčová. Jsou nejen nositeli hospodářského rozvoje, ale také hodnot, jako je spolehlivost a odbornost."

Maximilian Heindl také zdůrazňuje význam důvěry a dlouhodobých partnerství pro udržitelný obchodní model společnosti Progroup „Růst nikdy nefunguje sám o sobě. Takový úspěch vyžaduje partnery a hlubokou důvěru. Protože celý náš obchodní model je navržen pro dlouhodobé a udržitelné podnikání: V našich investicích, v životnosti našich závodů a ve vztazích se zákazníky a dodavateli.

Foto: Progroup / Francesco Zanet

Společnost Progroup AG, se sídlem v Landau v Německu, je jedním z předních výrobců vlnité lepenky a surového papíru na výrobu vlnité lepenky v Evropě. Od svého založení v roce 1991 ve městě Offenbach/Queich sleduje společnost konsekventní strategii růstu, která je kromě vedoucí pozice v oblasti technologií založená na použití inovativních a k životnímu prostředí ohleduplných výrobních postupů. Společnost Progroup provozuje své výrobní provozy v šesti zemích střední Evropy. V současné době sem patří tři papírny, dvanáct závodů na výrobu formátů vlnitého papíru, logistická společnost aelektrárna na energetické využití odpadu. Druhá elektrárna bude brzy postavena ve městě Sandersdorf-Brehna u Lipska. S více než 1 700 zaměstnanci dosáhl podnik v roce 2022 obratu cca 1,8 miliardy eur.

Mobil: +49 172 315 8796