Rodinná oslava pro sousedy a zaměstnance: 1500 hostů na dni otevřených dveří v celosvětově největším závodě na výrobu vlnité lepenky

Stryków, 3. září 2023. Pozvání společností Progroup a Gatner Packaging na den otevřených dveří v high-tech obalovém parku ve Strykówě dne 2. září 2023 přijalo přibližně 1500 hostů. Oba rodinné podniky se postaraly o skvělou atmosféru, zábavu a hry, nejrůznější kulinářské speciality a především o možnost nahlédnout do zákulisí výroby vlnité lepenky a obalů.

Pozvání společností Progroup a Gatner Packaging na den otevřených dveří v high-tech obalovém parku ve Strykówě dne 2. září 2023 přijalo přibližně 1 500 hostů. © Progroup / Studio Portretu

Jak se vlastně vlnitá lepenka vyrábí a používá k výrobě obalů? Mnoho zájemců se touto otázkou zabývalo během prohlídky továrny a v přímé výměně názorů se zaměstnanci společností Progroup a Gatner-Packaging. A využili této vzácné příležitosti, aby si z první ruky prohlédli nejmodernější produkci obou rodinných firem.

„Jsme rádi a hrdí na to, že naše pozvání přijalo přibližně 1500 sousedů, zaměstnanců a jejich rodin a strávili s námi tento den. Na tento skvělý den budeme společně navazovat i v budoucnu - v osobní a blízké výměně“, řekl Maximilian Heindl, předseda představenstva společnosti Progroup, který si den na místě viditelně užil i s celou rodinou.

Program pro celou rodinu
Na programu dne se podílela regionální a místní sdružení a partneři: V cyklistickém klubu LUKS Stryków jste si mohli vyzkoušet cyklotrenažéry a válce. Fotbalisté Zjednoczeni Stryków museli prokázat vlastní střeleckou přesnost na minibranky. U hasičského stanu se při pohledu na hasiče rozbušila technická srdce ještě rychleji. TK Basket Stryków pozval na hod na basketbalový koš. Pro malé hosty byla připravena velká skákací hradní krajina nebo se mohli proměnit v barevné bájné bytosti a divoké piráty při malování na obličej. A dětské divadlo, obrovská chill-out zóna a živá hudba Sugar Free se Zuzou Pyciou se postaraly o nezapomenutelný den.

Společnost Progroup AG, se sídlem v Landau v Německu, je předním výrobcem surového papíru na výrobu vlnité lepenky a vlnité lepenky v Evropě. Od svého založení v roce 1991 ve městě Offenbach/Queich sleduje společnost konsekventní strategii růstu, která je kromě vedoucí pozice v oblasti technologií založená na použití inovativních a k životnímu prostředí ohleduplných výrobních postupů. Společnost Progroup provozuje své výrobní provozy v šesti zemích střední Evropy. Sem aktuálně patří tři papírny, dvanáct závodů na výrobu formátů vlnité lepenky, jedno logistické centrum a jedna tepelná Waste-to-Energy elektrárna. Druhá elektrárna bude brzy postavena ve městě Sandersdorf-Brehna u Lipska. S 1 700 zaměstnanci dosáhl podnik v roce 2022 obratu cca 1,8 miliardy eur.

Kontakt na tiskové oddělení
Dana Walter, podniková komunikace