Ukierunkowanie, konsekwencja, bliskie relacje z klientami

Progroup z nowym wizerunkiem marki

Obecnie Progroup zmienia się w niespotykanym dotąd stopniu. Dlatego to takie ważne, aby wizerunek naszej marki na rynku był jednoznaczny i spójny, i abyśmy występowali pod wyrazistą, ujednoliconą nazwą: Progroup.

Jedna nazwa

Gwałtowny rozwój, postępująca internacjonalizacja, nowa fabryka papieru, cztery nowe fabryki formatów tektury falistej, liczni nowi pracownicy – nasza firma doświadcza obecnie całego szeregu dużych zmian. Dlatego musimy zachować odpowiednie ukierunkowanie. W lipcu 2017 roku zaczęliśmy pracować nad nieodzownym składnikiem tej strategii: połączeniem firm Prowell, Propapier, Prowell, Propower i Prologistik pod jedną nazwą: Progroup.

Potrójna siła

Nasze ukierunkowanie jest widoczne w nowym wizerunku i symbolu, który symbolizuje nie tylko Progroup, lecz także jej siłę: P. Podstawą tego symbolu i centralnym element przyszłego wizerunku Progroup jest stylizowana wstęga. Wstęga symbolizuje porządek i wydajną produkcję, a także odwołuje się do materiałów Progroup: papieru i tektury falistej. Taśma jest dynamiczna, występuje w coraz to nowych formach i symbolizuje w ten sposób Power of Innovation. Łączy ze sobą partnerów i bieguny jako wyraz Power of Cooperation. Jest także fascynująca w swojej wszechstronności i wyraża Power of Fascination.

Przez konsekwencję do sukcesu

Marce towarzyszy nowe motto: przez konsekwencję do sukcesu – to nowy przekaz Progroup, a jednocześnie nasz cel. Wyznaczanie priorytetów, połączenie sił, elastyczny, spójny i konsekwentny wizerunek marki na rynku to właśnie Progroup i podstawa naszego sukcesu.

Media cyfrowe i nastawienie na ludzi

Nowe wzornictwo korporacyjne opiera się na wyjątkowej specyfice prezentacji w mediach cyfrowych. Jest jednak także stosowane w mediach drukowanych i w przestrzeni. W naszym nowym świecie obrazów oprócz architektury technicznej na pierwszy plan wysuwa się przede wszystkim człowiek. Indywidualne portrety, reportaże, zdjęcia szczegółowe i panoramiczne budują ekscytację i ożywiają, ponieważ Progroup pracuje proaktywnie dla klientów i z klientami. Jako wspólny zespół pracowników.

Przygotowani na Two Twentyfive

CEO Jürgen Heindl jest przekonany do nowego wizerunku: „W ten sposób zdecydowanie podążamy w przyszłość, nie zapominając jednocześnie o naszej ważnej, pełnej sukcesów przeszłości. Ta ożywiająca mieszanka nowego z tym, co sprawdzone, przygotuje Progroup na przyszłość nie tylko na poziomie ogólnofirmowym, technologicznym i organizacyjnym, lecz także wizerunkowym – mam co do tego absolutną pewność.“

Progroup będzie wprowadzać nowy wizerunek sukcesywnie do końca 2019 roku.

Odkryj siłę Progroup: www.progroup.ag

Downloads
Progroup_Press_PL_181212.pdf
Document / 0.3 MB
Przypomnienie
W razie publikowania prosimy o przesłanie egzemplarza kopii. Dziękujemy.