Nejinovativnější evropský výrobce formátů vlnité lepenky, skupina Progroup, nastavuje ve velké Británii parametry v oblasti technologie a organizace procesů

Progroup oficiálně otevírá nový závod na výrobu formátů vlnité lepenky v Ellesmere Portu a sází tak i do budoucnosti na pobočku ve Velké Británii

Landau, Ellesmere Port, 29.1.2019. Společnost Progroup AG uvádí k dnešnímu dni ve Velké Británii oficiálně do provozu nový závod na výrobu formátů vlnité lepenky. Závod v Ellesmere Portu je s roční kapacitou výroby až 235 000 tun vlnité lepenky celosvětově nejefektivnější a nejvýkonnější závod svého druhu. „S novým závodem v Ellesmere Portu disponujeme více než konkurenčně schopnou výrobou s příkladnými a efektivními výrobními procesy“, tolik Jürgen Heindl, CEO a předseda představenstva Progroup AG.

„Jsme přesvědčeni, že Velká Británie zůstane v rámci Evropy i do budoucnosti významným trhem.“, zdůrazňuje Jürgen Heindl. Nový závod nahrazuje dosavadní zařízení v Ellesmere Portu, které kdysi v Offenbachu (v Německu) psalo první kapitoly podnikové historie. Stroj byl v roce 2008 přemístěn do Velké Británie a zde instalován. Na den přesně před deseti lety zahájila potom skupina Progroup s tímto zařízením výrobu ve Velké Británii. Za svých dvacet pět let výroby vyprodukovalo zařízení více než 3 500 000 Tm² vlnité lepenky. To odpovídá přibližně metr širokému pásu vlnité lepenky sahajícímu devětkrát od Země k Měsíci

Wellpappanlage (Beispielbild Plößberg).

Společnost Progroup AG se sídlem v Landau v Porýní-Falcku je specializována na výrobu surových papírů pro výrobu vlnité lepenky a formátů vlnité lepenky. V tržním segmentu formátů je podnik v mnoha zemích střední Evropy leadrem trhu. Se současnými dvěma papírnami, deseti závody na výrobu formátů vlnité lepenky a 1 100 zaměstnanců dosáhl podnik v roce 2017 obratu kolem 804 milionů Euro.

Investiční objem
cca 85 mil. Eur
Produkty
třívrstvé a pětivrstvé vlnité lepenky Next Board® tříd B, BNG, C, E a kombinace
Roční výroba
500 mil. m² formátů vlnité lepenky
Provozní rychlost
400 m/min
Pracovní šířka
3,35 m
Způsob skladování a kapacita
Plně automatizovaný regálový sklad s celkově 13 000 skladovými místy
Pracovní místa
45 přímých pracovních míst v třísměnném provozu
Uvedení do provozu
1. čtvrtletí 2019

Zašlete nám prosím při zveřejnění jeden povinný výtisk. Srdečně děkujeme.

Progroup AG
Stephan Göckler
vedoucí marketingu
Horstring 12
76829 Landau
Tel. +49 (0) 6341 5576-1190
Fax +49 (0) 6341 5576-109

marketing@progroup.ag

www.25.progroup.ag

www.green.progroup.ag

Downloads
190201_Presse_Shutdown_PW08_DE
Document / 1.00 MB
Přátelská připomínka
Prosíme, zašlete nám při zveřejnění jeden exemplář. Děkujeme.